Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (13 Kasım 2016; 14:00)

SEBEPLER ALLAH'IN MUHTEŞEM BİR SANATIDIR. MÜZİĞİ BEYNİN İÇİNDE DOĞRUDAN ALLAH YARATIYOR AMA ARADA BİNLERCE SEBEP VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR

Fasılı da yaratan Allah, müziği de yaratan Allah. Mesela bak şurada bir cihaz var, açıyoruz düğmesine basıyoruz, müzik inin inim inletiyor. Yok ses dalgası oluyormuş, yok salyangoza geliyormuş salyangoz elektriğe dönüştürüyormuş, elektrik beynin içine gidiyormuş, beynin içinde mercimek kadar bir yere geliyormuş orada da birisi kulaksız olarak o müziği dinliyormuş. Doğrudan Allah’ın yaratması var, böyle olaylar yok. Sebep bir sanat, Allah’ın müthiş bir sanatı. Sebep maddeden daha da karmaşık, çok daha ince akıl gerektiren bir şey sebep. O kadar zor ki sebepleri hazırlamak.

Aslında kainat o kadar karmaşık değil ama sanat karmaşık tabii çok ince. Bir kere atom, proton, nötron falan dehşetli bir şeyle karşılaştı insanlar. Kromozomlar, kofullar falan ne alemmiş maşaAllah. Bilim çok mübarek bir sistem, Allah’ı anlamak için, Allah’ın ince sanatını görmek için bilim son derece hayati. İnsan kendi gözüyle, kulağıyla bir parça öğrenebiliyor. Bilimle çok daha fazlasını öğrenebiliyor. Bilimin sahibi Müslümanlar olması lazım.

 

İNSANLARIN BÜYÜK KISMINDA GELECEK KORKUSUYLA MAL BİRİKTİRME HIRSI OLUYOR. BU, TEVEKKÜLE UYGUN OLMAYAN, ALLAH'IN BEĞENMEDİĞİ BİR TAVIRDIR

Ebu Hureyre RadıyAllahu anh rivayetine göre “Bir gün Resululah (sav) Bilal RadıyAllahu anh’ın yanına vardı ve onun yanında biriktirilmiş bir miktar hurma gördü. Resulullah (sav) “bunlar nedir ya Bilal?” dedi. Bilal RadıyAllahu anh “Kış için biriktiriyorum ya Resulullah” diye cevap verince, Allah’ın Resulü “Biriktirmekten dolayı Allah’tan korkmuyor musun?” diyor. “Dağıt bunları ya Bilal, Arşın Sahibi’nin malını eksilteceğinden korkma” buyurdu. İnsanlar da böyle bir sorun oluyor. Mesela bir şey oldu mu onu biriktirmek, yiyeceği biriktirmek, içeceği biriktirmek, parayı biriktirmek, altını biriktirmek, gümüşü biriktirmek, Allah’ın beğenmediği sevmediği bir eylem, yani tevekküle uygun olmayan bir tavır. Çünkü o orada ya bozulacak belli ya vücuda zararlı hale gelecek. Sen ye bitir dağıt sonra yine Allah sana verir. Bir şey olmaz. Daha iyisi daha güzeliyle karşılaşırsın. Biriktirerek nereye varacaksın yani?

Tevbe Suresi 34 “Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar… Onlara acı bir azabı müjdele.” Bak bu çok acayip bir şey. Haram görüyor musun? Altın ve gümüşü biriktirip Allah yolunda harcamamak haram yani şarap içmek gibi kumar gibi haram. “Onlara acı bir azabı müjdele. Bunların üzerlerinin cehennem ateşinde kızdırılacağı gün, onların alınları, böğürleri ve sırtları bunlarla dağlanacak (ve:) "İşte bu, kendiniz için yığıp sakladıklarınızdır; yığıp sakladıklarınızı tadın" (denilecek).” (Tevbe Suresi 35) Allah’ın hiç istemediği şey saklamak biriktirmek. Sürekli akmasını istiyor Allah. O zaman ekonomi acayip parlıyor müthiş canlanıyor. Öbür türlü ekonomi ölüyor durgunluğa geliyor yani kan akışı gibi adam kan akışını birden durdurduğunda kangren meydana geliyor. Kan akışı ne kadar hızlı hareket ederse vücut o kadar dinç oluyor. Kan durduğunda insan ölüyor onun için mal durduğunda da mal biriktirildiğinde de para biriktirildiğinde de toplum çöküyor. Ekonomik krizlerin nedeni o, mesela halk bankalara koşuyor paralarını çekip biriktiriyor yastık altına koyuyor, kendini de batırıyor sistemi de batırıyor. Halbuki almasa para hareketlense kullanılsa piyasa müthiş hareketlenir kendi de zengin olacak.

Münafıklar biriktirmeye çok meraklıdır, hep yığmak isterler. Onlarda gelecek korkusu olduğu için Allah’a güvenmez münafık yani gördüğüne inanır, elinin altındakine inanır onun için hayvani bir biriktirmeye eğilimi vardır yığma özelliği vardır ve hep onlar da zayi olur genellikle. Ya talana gider, ya ziyana gider, ya bozulur, ya çürür ya bir şey olur yani.

 

MÜNAFIKLIK KOLAY TEŞHİS EDİLEN BİR ŞEY OLMADIĞI İÇİN İSLAM ALEMİNİN BAŞINDAKİ EN BÜYÜK BELA. BU YÜZDEN SÜREKLİ ANLATIYORUZ

Münafıklık İslam aleminin en büyük belası. Münafıklık da öyle kolay ispat edilen bir şey olmadığı için bu alçaklar İslam alemini mahvediyorlar. Bütün İslam alemi İngiliz derin devletinin bu münafık ordusunu kullanmasıyla hercümerç içinde. İngiliz derin devleti bir avuç ama bu münafık köpekler milyonlarca, bunları rahatça kullanabildikleri için İslam alemini bunlarla esir etmiş durumdalar. Mahvediyorlar İslam alemini.

Münafık Allah’ın kelamını dinlemeye katlanamaz. En hoşlanmadığı şey Allah’ın kelamını dinlemektir, çok sıkılır bunalır yani Kuran’ın dışında bir şeyler arar o, kendini eğlendirecek. Boş işler peşindedir yani eğlence diyor ya ayette “eğlence görseler sökun ederler” diyor. Onları en çok rahatsız eden Allah kelamı ve Allah’ın anılması olduğu için münafıkları da en ziyade rahatsız edecek İslam’ın yayılması olduğu için hem İslam’ı yaymak hem her yerde Allah’ı anmak bereket ve güzelliktir. Münafığın kalbine ızdıraptır Allah’ın anılması, müminin kalbine ferahlıktır. Mesela burada boş bir şamata olsa münafık için bu büyük bir eğlencedir ama Allah anıldığında çok bunalır münafık, Kuran’da da “Senden kaçabildiklerince kaçtıklarını görürsün” (Nisa Suresi 61) diyor ya ayette. “Elleriyle kulaklarını tıkarlar” diyor Cenab-ı Allah, “Yaygaralar koparırlar” diyor. Ahir zamanda ne yapar? Mesela müziği açıyor, gürültü yapıyor, şamata yapıyor Allah’ın adını anmamak için, duymamak için.

Kehf Suresi, 101 şeytandan Allah’a sığınırım.  “Ki onlar, Beni zikretmede gözleri bir perde içindeydi. Kuran’ı dinlemeye katlanamazlardı.”  Yani acayip ızdırap çekiyorlar. Münafığın yanına gelsen diyor ben Allah’tan dinden çok hoşnudum, Kuran’ı okumaktan zevk alıyorum, dinlemekten zevk alıyorum halbuki Kuran’ı dinlemeyi asla istemez münafık yani ona verdiği acı tarif edilmez bir acıdır. Bu garip şaşırtıcı yani hiç olmasa dinliyormuş gibi istese de görünebilir ama alenen Allah’ın kelamını dinlemek istemez münafık. Hep boş işler peşindedir işte kumar oynasın, oyun oynasın, tuzak kursun, casusluk yapsın, ahlaksızlık pislik yapsın, fitne çıkartsın, fitnecilerle bağlantı kursun, Allah düşmanlarıyla bağlantı kursun, homoseksüellerle bağlantı kursun onları teşvik etsin, Darwinistleri desteklesin, Rumilere yardımcı olsun, Müslümanların ayağına çelme takmaya çalışsın, fitne çıkarmaya çalışsın münafığın tavrı budur. Ama münafık da olmasa Müslümanlarda müthiş bir meskenet bitkinlik olur hiçbir şeyin farkına varamayacak hale gelirler. Münafık müminin hareket kabiliyetini artıran, onu şevklendiren, onun cihat azmini artıran en önemli nedendir. Münafık olmadığında müthiş bir atalet ve durgunluk oluşur Müslümanlarda. Münafık Müslüman’ın cihat şevkini yani ceht şevkini alabildiğine artırır.

“Münafıklara Allah’ın indirdiğine ve peygambere gelin denince” yani Allah’ın hükümlerine uyalım, imama, Allah’ın peygamberin hükümlerine uyalım dendiğinde “münafıkların senden büsbütün uzaklaştığını görürsün.”(Nisa Suresi, 61) Daha da kinlenip bak büsbütün, biraz yakınken daha da uzak oluyor münafık daha da azıyor. Şeytandan Allah’a sığınırım. “Ve onların kalpleri üzerine onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyduk.” (İsra Suresi, 46) Bak bu çok manidar bir şey “Onların kalpleri üzerine onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar,” normalde anlaması lazım çok kolay bir şey ama hayret edilecek şekilde mucize şekilde anlamıyor. “Kulaklarına bir ağırlık koyduk. Sen Kuran’da sadece Rabbini ‘bir ve tek’ (ilah olarak) andığın zaman, ‘nefretle kaçar vaziyette’ gerisin geriye giderler.” (İsra Suresi, 46) Açıkça bu görülür yani münafık kaçar, Allah anılırken kaçar bunalır yani. Bu böyle müteşabih bir ayet değil, muhkem ayettir. Adam kaçar alenen herkes görür yani. Şeytandan Allah’a sığınırım. “Onlara ‘Allah’ın indirdiğine ve Peygambere gelin’ denildiğinde, münafıkların senden büsbütün uzaklaştığını görürsün.” (Nisa Suresi, 61) Müslümanlardan kaçma nedeni budur münafıkların Allah’ın anılması çok rahatsız eder yoksa Allah’ın anılmayacağına dair bir garanti almış olsalar bir yerden hemen koşarak oraya gelirler. Ama küfri mesela anormal bir şey olduğunda İslam’a zıt Kuran’a zıt bir şey olduğunda muazzam şevkli olurlar. Kuran’a zıt olduğuna inandıklarında muazzam bir yetenek, şevk ve heyecan içinde olur münafıklar. Şeytandan Allah’a sığınırım. “Onların çoğunu günahta düşmanlıkta” bak günah, Müslümanlara “düşmanlıkta ve haram yiyicilikte” yani her türlü haram yani gayrimeşru şeyler “çabalarına hız kattıklarını görürsün.” Daha da hızlandırıyor ahlaksızlığını. “Yapmakta oldukları ne kötüdür.” diyor Allah Maide Suresi 62’de.

Şeytandan Allah’a Sığınırım, Fussilet Suresi 26’da “İnkar edenler dediler ki: "Bu Kur'an'ı dinlemeyin ve onda (okunurken) yaygaralar koparın. Belki üstün gelirsiniz." Bak münafıkta bir üstün gelme eğilimi oluyor ama Kuran’ı dinletmezse dinlemezse üstün geleceğine inanıyor ve öyle sapkın ve delice bir inancı oluyor.



DEVAMINI GÖSTER